Sunday, January 18, 2009

Kejohanan Bowling 3 Penjuru 2009

Pada hari ini, 18 Januari 2009 bertempat di Megalanes, Megamall Pinang, telah berlangsung satu kejohanan bowling anjuran UMNO Cawangan Sungai Puyu dan disertai bersama oleh UMNO Cawangan Taman Sri Pinang dan Pemuda UMNO Cawangan Jalan Naga.


Pemuda UMNO Sungai Puyu, Player Penang FA possing kat depan


Pemuda UMNO Jalan Naga

Pertandingan kali ini telah mendapat sambutan hebat terutamanya daripada kaum ibu Sungai Puyu dan Taman Sri Pinang. Dapat dilihat ahli-ahli membawa keluarga untuk sama-sama beriadah. Pertandingan dimulakan sedikit lewat iaitu 12.30 Tengah Hari memandangkan ramai peserta yang agak lewat hadir untuk mengesahkan kehadiran. 32 lorong telah diperuntukkan untuk pertandingan kali ini dan 26 hadiah telah ditaja oleh UMNO Cawangan Sungai Puyu dan Ketua UMNO Cawangan Sungai Puyu iaitu Encik Abdul Malik.

Naib Ketua Pemuda Bahagian Bagan iaitu Encik Affendi telah dijemput untuk memberi hadiah kepada pemenang-pemenang pertandingan.


Hezry di tempat pertama


AJK Pemuda Jalan Naga, Encik Zabidi di tempat ke-8


Abdul Latiff di tempat ke-13


Para pemenang dibahagikan kepada 13 peserta lelaki dan 13 peserta Wanita. Dalam pertandingan kali ini, Pemuda Jalan Naga telah mengungguli kejohanan dengan terpilih sebagai pemenang tempat ke-13, ke-8 dan tempat pertama. Manakala untuk peserta Wanita, Wanita UMNO Sungai Puyu telah memonopoli kejohanan tersebut.Gambar pemenang-pemenang lain mengikut turutan kiri-kanan
bermula dari naib juara sehingga tempat ke-12


Gambar Pemenang-Pemenang Kategori Wanita
mengikut turutan dari kiri ke kanan

Tempat Pertama hingga ke-13

Kami Pemuda UMNO Jalan Naga dengan ini mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Malik (Ketua UMNO Cawangan Sungai Puyu), AJK UMNO Sungai Puyu termasuk pergerakan Wanita UMNO Sungai Puyu, Pemuda UMNO Sungai Puyu dan UMNO Taman Sri Pinang kerana telah bersama-sama menganjurkan kejohanan yang hebat dan seterusnya dapat mengeratkan silaturrahim antara 3 cawangan ini.


Antara gambar-gambar yang sempat diambil

Semoga berjumpa lagi di kejohanan akan datang dan semestinya Pemuda UMNO Jalan Naga akan berusaha mempertahankan kejuaraan, Insya-Allah.
Tahniah Pemuda-Pemuda UMNO Jalan Naga!!


2 comments:

Anonymous said...

Sekadar mengingatkan. Amalkan doa ini.

Dari Surah Al-Baqarah ayat 286, bermaksud;

"Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami melakukan kesalahan. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau babani kami dengan beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tidak sanggup kami memikulnya. Maafkanlah kami, ampunilah kami, dan rahmatilah kami. Engkaulah Pelindung kami, maka tolonglah kami menghadapi orang-orang kafir".

Pemuda UMNO Jalan Naga said...

terima kasih tuan Mohd Amir Bin Md Razain kerana mengingatkan. Insya-Allah.